miercuri, 3 ianuarie 2018

E- Learning. AeL.

Platforma electronică educațională (platforma e-Learning) este un produs program care are o serie de cerințe în vederea:
• asigurării procedurilor necesare instalării, configurări şi administrării acesteia;
• administrării şi monitorizării informaţiilor; 
• utilizării unei interfeţe ce poate fi modificată în funcție de schimbările care au loc în procesul educațional;
• asigurării suportului logic pentru comunicarea sincronă şi asincronă;
• utilizării unor module de editare de conţinut educaţional în formate diferite;
• autoevaluării offline şi evaluării online a cunoştinţelor asimilate;
• asistarea utilizatorilor în utilizarea softului educaţional;
Utilizatorul este persoana recunoscută de aplicație pe baza numelui de utilizator și a parolei de acces.
Platformele electronice pentru e-learning oferă facilităţi de derulare a unor activităţi de învăţare utilizând în mod exlusiv Internetul. Platformele electronice cooperative oferă în plus o serie de facilităţi referitoare la partajarea informaţiilor între cursanţi, posibilităţi de lucru în cooperare, posibilităţi de a crea discuţii de grup pe diferite teme etc. Structura, funcţionalitatea şi facilităţile oferite de astfel de platforme sunt foarte complexe şi pot fi diferite de la o platformă la alta. În general însă, orice platformă electronică trebuie să includă un spaţiu public, care poate fi vizualizat de toţi utilizatorii care beneficiază de un cont deschis pe  platformă, în acest spaţiu putând fi stocate documente cu caracter general sau informaţii de ultimă oră. În acelaşi timp, platformele electronice prezintă însă şi spaţii de lucru private atât pentru cursanţi, cât şi pentru profesori şi personalul care administrează platforma.

Platforma AeL

Bazată pe principii educaţionale moderne, AeL este o platformă modernă de instruire şi gestiune a conţinutului educaţional, dedicată tuturor instituţiilor de învăţământ.AeL este un sistem prin excelenţă flexibil, putând fi folosit în diferite limbi, regiuni, pe niveluri de studiu şi tipuri de instituţii de învăţământ.

Platforma oferă funcţionalităţi complete pentru toţi participanţii la procesul educaţional: elevi, profesori, directorii instituţiilor de învăţământ, personalul administrativ,  părinţi.

 Platforma eLearning AeL oferă suport pentru predare şi învăţare, testare şi evaluare, administrare a conţinutului digital, gestionare şi monitorizare a întregului proces educaţional.

AeL este optimizat pentru: 
- învăţare sincronă - profesorul controlează în întregime procesul educaţional, creând, adaptând şi monitorizând mediul de instruire
- învăţare asincronă – studiul are loc în ritmul personal al elevilor şi implică proiecte de colaborare;
- testare şi evaluare - pentru a veni în întâmpinarea nevoilor instituţiilor de învăţământ de măsurare a impactului şi eficacităţii procesului didactic.

Principalele beneficii oferite de utilizarea platformei AeL în procesul de predare, învăţare şi evaluare sunt:
- sprijinirea procesului didactic prin mijloace informatice moderne, punând la dispoziţia profesorilor un instrument complementar, flexibil şi eficient;
- monitorizarea procesului educaţional şi a rezultatelor obţinute de elevi, atât pe perioada cursurilor, cât şi după finalizarea acestora;
- planificarea eficientă a resurselor (profesori, săli de curs);
- facilitarea procesului de învăţare, mărind receptivitatea şi gradul de asimilare al cunoştinţelor;
- stimularea multisenzorială în prezentarea informaţiei;
 activitatea de explorare/căutare individuală a informaţiei şi de operare asupra ei;
- schimbul de informaţii şi colaborarea în rezolvarea unor sarcini de lucru;
- diversitatea surselor de informaţie;
- stimularea gândirii analitice.

 AeL eContent oferă profesorilor și studenților experiențe de laborator cu adevărat în viață într-un mediu sigur. Conținutul digital de învățare este solid din punct de vedere pedagogic și îi ușurează pe profesori să transforme orice clasă de calculatoare într-un laborator interactiv, prin lansarea unității digitale adecvate pentru elevi. Software-ul educațional permite studenților să repete experimente de câte ori este necesar pentru a înțelege un anumit subiect.

AeL eContent se bazează pe o abordare constructivistă și axată pe cursanți. Fiecare unitate de învățare îi ajută pe elevi să exploreze, să descopere, să găsească soluții, să își construiască propriile cunoștințe și să tragă concluziile noastre. AeL eContent pune accentul pe cunoștințele operaționale, prin învățarea prin acțiuni și prin dezvoltarea activă a structurilor cognitive.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Demonstația didactică

˶Conceptul „metodă de învăţământ" îşi păstrează şi în prezent semnificaţia originară, împrumuta grecescul „methodos", ceea ce îns...